maanantai 12. elokuuta 2013

Papukaijapäivä 11.08.2013

Bia järjesti papukaijapäivän hänen kahvilallaan, Cafe Goijanissa, porvoossa.  Koska sain kyydin, pääsin osallistumaan, joten heti alkuun suuret kiitokset Gunnthoralle joka pystyi kyyditsemään meikän. Kyydissä oli mukana myös Monica ja Sanna jolla oli mukana arattihybridi Kalle ja helmiaratit Dilma ja Pele.  Minulla taasen oli Tera mukana, kuten tavallista. Teralla meni matkustus hyvin, se ei vaikuttanut yhtään stressaavan liikenteessä.  Enempi se vaikutti olevan järkyttynyt siitä kun katosin välillä näkyvistä.  Kävin kattomassa Bian haukanpääaratteja ja sinikeltoja. Paikalla oli myös peräti 5 valkokakadua! Kaapo oli kyllä kultaisin, se oli kokoajan kiinni mussa ja minä siinä.

 Lintuja paikalla oli paljon  ja lajeina oli valkokakaduja, amatsoneja(kultaposkia ja siniotsia), harmaapapukaijoja(timneh), helmiaratit, lähdekakadut, ruusukakau, vihersiipiara, arattihybridi ja tietysti neitokakadu Tera.

Sää oli ihan mukava, oli sopiva ilma, ei ollut kylmä eikä kuuma ja välillä tihkui vettä, aivan todella vähän eikä se tuntunut haittaavan ketään, paitsi Kaapoa joka ei pisaroista tykännyt ja sai sätkyn.  Ihmiset olivat loistavia, kysymyksiin tuli vastailtua ja tutustuttua uusiin ihmisiin ja nähdä vanhoja kavereita myös.

Varmaan henkeäsalpaavin kokemus oli vihersiipiara Nellin lento. Sen ei kuulemma olisi pitänyt osata lentää ja niin kokeiltiin vaan antaa sen lentää mäki alas(missä se otettaisiin vastaan) ja kun lintu pääsi ilmaan, tuuli tuli ja nosti sen paljon odotettua korkeammalle ja se tähtäsi aluksi päin autotietä. Onneksi se kumminkin oli laskeutunut tontin ulkopuolelle olevaan pusikkoon eikä vaikuttanut loukkaantuneelta, fyysisesti ainakaan.   ja ihaninta tietysti oli valkokakadut, pääsin tutustumaan Elinaan joka on kasvattanut valkokakaduja jo parisen poikuetta, se tuntui jo pieneltä kunnialta puhua ja tutustua. Juttua riitti ja hauskaa oli.

Ostin linnuille paljon herkkuja myös. Teralla oli syntymäpäivät 8. päivä ja se sai pari hunajatankoa. AJ:lle on luvassa jättimäinen siemenkello (se rakastaa siemenkelloja) syntymäpäivälahjaksi kun se täyttää vuoden 15.päivä. 
8 kommenttia:

 1. cludinjasepirotinpeppu12. elokuuta 2013 klo 22.12

  uuuuu :33 olis kiva käydä jossain tollases paikassa kaukana en tiedä missä xDD <3
  ihania lintuja ;_;<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyi ei se oo kivaa matkustella xD ja joo ne linnut onneks korvaa kaiken <3 niin ihania ^_^

   Poista
 2. Ihanaa, kiitos kuvapostauksesta jälleen. On mukavaa päästä katsomaan näin etänä, mitä siellä Porvoossa oikein tapahtuikaan. :)
  Quinnin sulkasadosta tuli mieleen, miten sinä yleensä toimit sulkasadon aikana? Toki varmaan reilumpi suihkuttelu ja lisävitamiini olisivat tarpeen, mutta mitä vitamiineja tarkalleen? Mitä teillä käytetään ja missä määrin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ilo on puolellani :)

   nooh sulkasadon aikaan yleensä juuri enemmän vitamiineja ja kananmunaa ja voimaruokaa. Vitamiinivalmisteina on käytössä tällä hetkellä nekton-S joka laitetaan tuoreruoan päälle ja guardian angel joka sekoitetaan veteeen. Ennen oli käytössä ihan sulkasatoon tarkoitettu feather up, mutta on päässyt loppumaan nyt, pitäisi hankkia lisää...

   Poista
  2. Selvä, pistän korvan taakse. :) Mistähän tuota feather-uppia voisi tilata? Katselin zooplussan ja 24petsin läpi muttei osunut silmään.

   Poista
  3. hmm en oikeen muista. Itse löysin sen joskus eläinkaupasta

   Poista
 3. Mites kasvatusssuunnitelma jakselee? Vieläkö meinasit ensipesittää tämän vuoden puolella vai kenties ensi keväänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaikilla pesitettävillä pareilla on jommallakummalla sulkasato joten sen loppumista odotellen. Kyllä tän vuoden puolella olis tarkotus kumminkin.

   Poista