tiistai 3. toukokuuta 2016

Jiyuu the siipirikko, lintuhuoneen siivousprojekti jne

Koska en edelleenkään tahdo peitellä mitään, ja en tahdo epämääräisten juttujen leviävän jos kukaan ei tiedä mitä on oikeasti tapahtunut...

Jiyuu, ruusukakadu naaras, joka tuli mulle jokusen aikaa sitten, oli vielä täydessä sulassa kun se tuli. Mulle sanottiin ja huomasinkin, että se tykkää istua sen siiven päällä ??? Ei ole kuvaa tähänhätään miten se sen tekee, mutta useesti päivässä istuu siiven päällä, mikä ei tee hyvää sulille ja ne nyt sitten ajan myötä menny kaikki katkeamaan lähes tyvestä. Kaikki lentosulat, minkä päällä se istuu. Sen toinen siipi on nyt siis vähän surkeannäköinen kun kaikki lentosulat puuttuu. Eikä lentäminenkään enään onnistu. Pari kertaa se on yrittänyt, mutta päätynyt aina lattialle. Se on niin ikävää katottavaa. Oon alkanu pohtimaan, jos ottaisin sen kiinni ja nyppisin ne katkenneet sulat pois siivestä, niin uudet pääsee kasvamaan eikä tarvitsisi odottaa mitään sulkasatoa mikä tulee millon tulee. Kauanko Jiyuu aikoo olla lentokyvytön?  Toivon ettei pitkään, sitä on niin surullista kattoa kun se ei vaan voi lentää ja putoaa maahan. Nykyään se on jättänyt sen suosiolla pois ja kiipeilee ja juoksee mielummin lattiankautta paikkoihin..

Yritän saada jokupäivä kuvaa siipirikko parasta... En vaan oikein tiedä mitä voisin tehdä ja se on vähän turhauttavaa. Harmittaa niinpaljon linnun puolesta.

Jotain vähän parempaa uutista sit taas. Siirsin Hiron ja Teran pesityshäkkiin ja kattoo saako ne niiden munista enään mitään aikaseks. Ei vaan suostunut lopettaa tota nurkkaan munimista, en aio odottaa liian pitkää sen kanssa, annan nyt yrittää, mutta saa nähä tuleeko munista mitään.

Nimesin myös viimein sen pulunpoikasen. Koko homma on viivästynyt oikeastaan sen takia, etten keksinyt sopivaa nimeä. Oli vaihtoehtoja, mutta halusin kauniille linnulle kauniin nimen ja sille osuvan.  Sen nimeksi tuli Ciel.  Sukupuoleksi veikkaan koirasta, ainakin mitä olen kuullut, mutta varmaksi en osaa vielä sanoa.

Mulla oli myös pieni projekti Erwinin valjaiden kanssa... Erwin oikeesti VIHAA sen pinkkejä valjaita, se vihaa sitä väriä niin paljon, raivostuu suorastaan kun se näkee sen värin.  Tummat narut on sille okei, mutta pinkki... ei missään nimessä. Kattois peiliin, se on itekki vaaleanpunainen.  Värjäsin sitten valjaat sinisellä elintarvikevärillä ja niistä tuli nyt liilat. Ensi kohtaaminen liilojen valjaiden kanssa ei ollut niin dramaattinen. Toivoa on, että saadaan ne joskus päälle asti!

Myös hienot siivousvälineet on kaikki nyt saapunut! Voisin viikonloppuna ehkä siivota koko lintuhuoneen ja järjestää kokonaan uudelleen. Ajattelin siirtää ruusut myös lintuhuoneeseen niin Erwin saa sitten väkisin totutella pienempiin lintuihin, sillä kun on ollut jotain vihaa niitä(kin) kohtaan.

Erwin tykkää pitää sormesta kiinni kun sitä rapsuttaa <3

2 kommenttia: