Projekti ruusukakadu Suomeen

Kerään tänne järjestyksessä kokotarinan ruusukakadun tuomisesta.Klikkaa päivämäärälinkkiä päästäksesi alkuperäiseen kokonaiseen blogitekstiin. Tälle sivulle kerään ainoastaan kohdat blogiteksteistä jotka liittyvät tähän projektiin.

Taustatietoja. Ystäväni Anton ja minä suunnittelimme jo jokusen aikaa linnun tuomista  tänne, kun Suomessa näiden hankkiminen on kovin vaikeaa. Alettiin sitten pikkuhiljaa etsiä sopivaa lintua kun ajankohta alkoi olemaan parempi ja häkki kun on valmiina jne. Löytyi aivan mielettömän upea kasvattaja, Jörg Seibert, saksasta. Sattumoisin hänellä oli juuri ruusukakaduja pesimässä ja saatiin poikanen varattua ja nyt on alkanut suurempi projekti miettiä sen kuljetuksesta ja häkin sisustusta ja paljon lisää opiskelua ja perehtymistä asioihin ja paperiasioiden hoitelua.

_________

24.2.2015

Olen kauan haaveillut jo siitä "isommasta" linnusta. Kakadut kun ovat kuitenkin suosikkejani vaikka Heraan rakastuinkin, koen kakadut ehkä enemmän omaksi.  Uskallan nyt ehkä hehkuttaa suunnitelmistani tänne. Olen pohtinut saksasta linnuntuontia. Suuremmaksi omaksi linnuksi koska tahdon kakadun, ja tilan puitteissa sopivin olisi ehkä joku lähdekakadu tms. päädyin ruusukakaduun. Niitä ei kovinmontaa suomessa olekkaan. Löysin eilen ystäväni kanssa loistavan kasvattajan ja tällä oli mitä sopivimmin ruusukakaduja pesimässä. Mikä hienointa oli se, että ne on emojen ruokkimia, hyvästä osaavasta kodista kotoisin ja kasvattaja on kuulemma useamminkin lähettänyt lintuja ulkomaille, joten tietää nämä hommat.  Poikanen on nuori vasta, tässä eilen napsaistu kuva siitä. Kummatkin kuvat © Jörg Seibert


Kyseisessä paikassa ei käsinruokita (ellei erikseen pyydetä) eikä klipata lintujen siipisulkia ja niillä on hienot olot ja osaava kasvattaja. Olen niin onnellinen että löytyi tällainen mahdollisuus. Nyt väkrätään paperihommia valmiiksi. Tuonnin ajankohta sijoittuu ehkä huhtitoukokuulle suunnilleen, en vielä saanut kaikkea selville ja kirjottelen tästä vielä enemmän kun juttua tapahtuu. Lupaan päivitellä tästä asiasta. Toivotaan parasta että kaikki onnistuu! Itse en mene ulkomaille vaan ystäväni tuo linnun suomeen, joten en pääse kirjottamaan mitään linnunhaku seikkailua, mutta tämä on jo ihan tarpeeksi kiinnostavaa näinki (mielestäni, ehehe). Kasvattajan kotisivut (saksaksi)

_________

8.3.2015

Yksi mun suosikkiasioista tehdä ja tuhlata rahaa on shoppailla linnuille herkkuja ja kamaa. Nyt kun tuo ruusukakadu on mitä varmemmin vaan tulossa niin tuli parippäivää sitten mieleen, että kai sille pitää pian jotain lelujakin hankkia. Netistä tilaaminen on mitäsuuremmalla todennäköisyydellä halvempaa. Kaverin kanssa, joka siis tuo linnun tänne, tutkimme sivuja ja monenlaisia tavaroita. Koska moinen rahantuhlaus homma on mun suosikkia, tuli varsin hyvä mieli. Oli myös kiva opettaa kaverille asioita linnuista ja kertoa kokemuksia niistä. Jaksaisin puhua linnuista ikuisuuksia. Tällähetkellä tilattiin pari pedikyyriortta, joku ihme orsi, keinu, spiraalikeinu höskä, kaks jyrsittävää lelua, älypeli mikälie ja varmaan muutakun mutta ei vaan muistu, niin paljon kaikkea ja lisää pitää hankkia vielä.  Kumpa sieltä riistakeskukselta vastattaisiin pikaseen niin olisi taas vähän varmempi tämä homma. Kutakuinkin päivä on 23-25.4 milloin linnun pitäisi tulla. Kysyttiin kasvattajalta kelpaisko sille toi päivä, odotellaan sen vastausta nyt.

_________

Kasvattaja vastasi tuohon edelliseen että tuo loppuviikko pitäisi käydä, mutta tarkkaa päivää ei ole vielä sovittu

9.3.2015

Pyysin kasvattajalta jos olisi mahdollista saada kuvia tulevasta kakadusta jos se ei olisi haitaksi. Hän lupasi ottaa muutaman kuvan kunhan menee sinne lintutilalleen viikolla.  Tänään sitten kesken koulupäivän kaveri pisti viestin "omgomgomgomgomgomgomgom..." pelästyin jo että jotain kamalaa on tapahtunut, mutta ei, päinvastoin! Sain ne muutamat kuvat ja  reaktio sisälsi lujia kimeitä ääniä yhtäjaksoisesti pidemmän aikaa kunnes happi loppui ja sitten hyperventilointia ja lisää piipittämistä ja onnen kyyneliä.  Näillä näkymin pienen nimeksi tulee Erwin, tehehe... Tässä on kuvat (Kaikki kuvat ottanut kasvattaja Jörg Seibert, linkki kotisivuille )

_________

10.3.2015

Menin laittamaan linkkiä blogistani kaijuleiden facebook sivulle ja muutamat lukivat tästä suunnitelmasta koskien ruusukakadun tuontia ja kävikin ilmi, että niin suurenluokan lintua kannattaa pitää poikasena pidempää kotona kun sen 3 kuukautta mitä meidän alustavassa suunnitelmassa oli. Ilmoitin tästä kaverille että pistää kasvattajalle viestiä jotta voidaan siirtää tätä aikaa, koska en tahdo kuitenkaan hätiköidä asian kanssa, linnulle se tulee varmasti olemaan vaikeaa ja toivon sen olevan kuitenkin hyvässä ja vakaassa kunnossa.  Pitänee tosin muuttaa tuota riistakeskuksen hakemusta ja vaihtaa se tuontipäivämäärä. Sieltä ei kyllä ole vastausta vielä tullut, mutta toivottavasti tämä vaihto onnistuu ilman ongelmia. Ollaan yhteydessä kasvattajaan tänään vielä ja yritetään selvittää uutta päivämäärää, ilmottelen asiasta kun tiedetään paremmin. 


________

13.3.2015

Sitten siitä ruusukakadusta! Kiitos kaikille jotka auttoivat ja jakoivat kokemuksiaan. Saatiin sovittua kasvattajan kanssa että siirretään se haku ainakin kuukaudella eteenpäin, ehkä mahollisesti 21.5 saattaa olla sitten se  sopiva. Koska en tuo itse lintua, en voi vaikuttaa niin suuresti aikatauluihin kun kaverini on niin ystävällinen ja tekee sen kaiken puolestani, niin en voi vaatia päiväntarkkaan jne, mutta siis päivät ei ole vielä yhtään varmoja! Ilmottelen kun tiedän paremmin. Pitäisi se hakemuskin muuttaa.

Toissapäivänä kaverilleni oli tullut paketti oven taakse ja siellä oli muutamia tilattuja asioita kakadua varten. Tänään menin itse hakemaan postista  vähän erikoisemman orren ja myyjä oli lisännyt mukaan  ohuemman yllätysorren. Ihan luonnonpuuta kummatkin, mutta se ohuempi on ehkä vähän turhan ohut kakadulle, mutta hätä ei ole tämännäköinen, sen voi vaikka antaa puluille. Lisää on vielä tulossa. Nopeasti ne kyllä saapui kun ei siitä ole kauaa kun ne tilattiin.

Sain myös vinkkejä tulevan ruusun ruokkimiseen ja pyynnön jos voisin kirjottaa enemmän niiden ruokinnasta. Suomenkielistä tietoa tästä lajista ei pahemmin löydy. Otan mielelläni haasteen vastaan ja voisin kerätä sivulleni osuuden ruusukakaduistakin. Kiitos paljon tästä ideasta, tosin sen tekemiseen voinee vierähtää tovi. Opettelen itse ensin tarkemmin asioita ja tahtoisin myös tutustua tulevaan lintuunkin paremmin ennenkun rustailen mitään.

________

 26.3.2015

Sain kuulla tänään että tuo tuleva ruusukakadu, Erwin siis, on kiivennyt eilen(25.3) ulos pöntöstä jo! Toivottavasti saadaan kuvia pian. Ollaan tilattu jo sille kaikenmoista.  Valitettavasti tuolta Jehln sivuilta ei saa suomeen tilattua tuota hienoa ruusukakadun ruokaaa, mutta ystäväni tilasi itselleen ja tuo mulle muutamisen kiloa sitten tänne suomeen, saa luvan kestää hetken.
 
________

30.3.2015

Erwin on tullut pöntöstä siis jo ja se näyttää jopa jo ihan linnulta! Saatiin tänään kuvaa siitä ja vanhemmista! Niillä on ilmeisesti myös ulkotarha. Mutta lintu menee tietääkseni kaksiviikkoa ennen matkustusta sisätiloihin.  Kuitenkin! Tässä on Erwin ja hänen emot. Kuvat tietysti ottanut kasvattaja Jörg Seibert

Erwin

Erwinin emot


________

12.4.2015


 Tulin torstaina kotiin koulusta, oli ollut aivan paskanen päivä. Oli postia ja katsoin paperia. Postiennakkokirje... 160 euroa, auts... se tuli vähän yllättäen. Menin sitten postiin noutamaan kallista postia. Surullista oli miten  niin kalliin postin takana olikin vain yksi kirjekuori. Ei mitään jännää... vai onko? Kyseinen kirje oli riistakeskukselta. Ollaan toimitettu sinne jo papereita ja korjailtu lähetettyä hakemusta sitämukaa mitä sieltä nyt saa vastausta. Kirjeessä olisi mitä todennäköisemmin paperi onko lupa myönnetty vai ei. Ajoin sitten kiiruusti kotia pyörällä ja avasin kirjeen niin jännittyneenä. Vastaus oli myönteinen ja voi sitä riemun määrää!

Tänään ystäväni oli yhteydessä lentoyhtiöön ja kyselimme miten olisi mahdollista lämmittää ruuma koska lintu menee sinne jne. lennot on nyt varattu  tietääkseni joten päivä on mitä suurimmalla todennäköisyydellä tuo 21.5! Torstai illalla pitäisi siis lennon saapua helsinkiin ja sieltä matkaamme Tampereelle heti kuin mahdollista. Ollaan joskus yöllä vasta täällä, mutta tuleepahan erikoinen matka. Sain myös lampun kannan tuonne Erwinin häkinpäälle. Saan lintulampun ja lämpölampun siihen samaan. Loistavaa. Vaihdoin myös vähän järjestystä kotona, nyt on paljon enemmän tilaa ja  arvoesineet on suojattu uudella vitriinillä ja kallisarvoset julisteet kehystettyinä.

________

 20.4.2015

Täällä valmistaudutaan vaan entistä enemmän Erwinin tuloon. Olen nyt lähipäivinä raahannut ison läjän keppejä ja oksia ja puita kotiin. Hississä naapurikin vähän ihmetteli keppikasaa sylissäni.  Keräsin keppejä alunperin että saisin Erwinin häkkiin orret. Kun sain sen valmiiksi, mietin mitä teen tällä isolla suoralla kepillä... jos rakennan ständin! Sitten piti mennä etsimään lisää ja lisää keppejä.


Naulaaminen ei sitten millään onnistunut, luovutin suosiolla, päädyin käyttämään nippusiteitä. Perhana, menin tuhlaamaan kaikki isoimmat nipparit  muihin juttuihin aikasemmin, pienemmmät ei riitä kahen puun ympäri... olen taas jumissa... Kävin sitten tänään ostamassa lisää niitä ja sain jonku rumiluksen väkerrettyä. Ei sen tarvitse kaunis olla, kunhan linnulla on paikka missä istua muuallakin. Olen hyvin inspiroitunut videoista, missä koulutetaan lintua lentämään ständille pyynnöstä ja takasin, joten oli pakko joku kyhätä. Kiinnitin myös pulujen häkkiin pienen "ständin" ja Erwinin häkin katolle isoja oksia, ettei tarvitse kaltereilla istua vaan on vähän parempi alusta.  Ja niitä saa ihan rauhassa jyrsiä jos huvittaa. 

 Kyseltiin vähän Erwinin kuulumisia muutoin, sillä kuulemma mennyt hyvin, emot ei enää oo nyppinyt sitä ja sillä pitäis olla päässä kaikki sulat jo kun se tulee tänne.  Kasvattaja ei ole kovin monisanainen, sen viestit on aina lähes parin sanan mittaisia, joten ei saatu hirveesti irti, toivon kuvia taas myöhemmin. VIELÄ KUUKAUSI!!


________

12.5.2015

Kauhistus! Sain Erwinistä jo jokusen aikaa sitten kuvia ja unohdin tyystin pistää ne tänne!
Pahoitteluni. Erwin on siis kasvattanut sulat päähän jo hienosti ja se menee pian eläinlääkärissä käymään jotta saadaan todistus sen terveydentilasta mikä on pakollinen kun lintua tuo ulkomailta.  Tein tuonne sivun laitaan ajastimenkin ettei tarvitse vaivautua laskemaan päiviä ja tunteja ja peräti minuutteja. Aika on asetettu niin että se mittaa ajan 21.5 klo 20:05. Tuo on aika million Erwinin pitäisi suunnilleen saapua maankamaralle Suomeen. Laitan tähän nyut vielä liitteeksi kuvan tuosta timeristä jotta joskus viidenvuoden päästä kun luen tätä, se ei ole tuolla enään niin muistan miten typeriä ideoita olenkaan keksinyt.  Tässä myös ne kuvat Erwinistä! (kuvat tietysti ottanut Jörg Seibert)________

13.5.2015

Erwin oli tänään terveystarkastuksessa eläinlääkärissä. Tämä terveystodistus on pakollinen jos tahtoo lintua tuoda ulkomailta. Eläinlääkäriä ei saatu sovettu myöhemmäksi, joten se tehtiin tänään. Todistus ei saa kuitenkaan olla 10päivää vanhempi ennen siirtoa. Mutta nyt se tulee olemaan n. 7päivää vanha, mikä menee nippanappa. Pojan hujoppi on kuulemma hyvässä kunnossa ja täysin terve. Hyvä asia. Eläinlääkärikustannukset ja muut asiat nosti hintaa vähän ja koko linnun loppuhinnaksi tulee se n. 700 euroa.

Päivitän muuten tuota ruusukakaduen ruokinta artikkelia vähän! Päivitys huomenissa tai viikonloppuna

Hiro kävi tänään tutustumassa Erwinin häkkiin. Tera kävi myös kurkkimassa tuonne. Hiro ei meinannu tahtoa pois sieltä. Se oli hyvin kiinnostunut erwinin leluista ja orsista ja vähän kaikesta.
________

18.5.2015

Erwinin tulopäivä lähestyy. Seuraan kuumeisena tuota ajastinta tuossa sivupalkissa. Ollaan saatu nyt kaikki paperit kasaan mitä pitääkin ja tulostettua ja allekirjotettua.  Meillä oon Erwinin alkuperäistodistus, kauppakirja, kuitti(?) ostosta, eläinlääkärin todistus, ja riistakeskuksen tuontilupa.  Paljon hommia on pitänyt tehä tän eteen. Ei ole helppoa ulkomailta tuoda lintua.

Olen keskustellut netissä jo muutaman ihmisen kanssa ruusukakaduista lemmikkeinä. Saanut selville, että ruusut ovat kuulemma kakadumaisen leikkisiä, mutta osaavat myös olla yksin ja etäisempiä, mikä on hyvin suuri plussa. Nuoret kakadut ovat kuulemma helppoja kesyttää ja ne pitävät helposti kaikista ihmisistä. Erwin on emojen ruokkima, ja veikkaan että monen omistajan kokemukset ulkomailla perustuvat käsinruokittuihin lintuihin. Saa nähdä miten Erwinin kanssa menee.

Sattumoisin juuri näin lähellä kun ollaan tuomassa lintua, löytyy ruusukakadu suomessa myynnissä. Tosin minkä olen saanut selville, sillä ei ole CITES-II:n mukaisia papereita, sen ostaminen (ja myyminen näinollen) olisi laitonta. Ikävää etten voi ottaa pientä luokseni, tosin se tulisi vähän äkkiä. Tarkoitus olisi hankkia toinen ruusu myöhemmin Erwinille kaveriksi, kunhan olen totutellut elämään yhden ison linnun kanssa ja katson miten lähtee elämä rullaamaan sen kanssa.

________

19.5.2015

Jostain syystä säikähdän ovikelloa aivan mielettömän paljon. Katossa roikkuva kiemura kiipeiluhimmelin kello pitää lähes identtisen äänen ovikelloni kanssa. Se tunne kun saa melkein sydänkohtauksen kun lintu laskeutuu tonne keinulle niin että se kilahtaa. Sydän hyppää kurkkuu ja mietin että nyt poliisi on mun oven takana koska oon varmaan tappanut jonku. Lievää ylireagointia? paha mielikuvitus, hyi.... Sitten se ovikello soiki oikeesti ku olin justiinsa helpottunu. Postia vaan tuotiin kotiin. Laatikossa oli tilaamani paksu sisalköysi. Kuten aikasemmin olen maininnut, haluaisin järjestää köysiradan ympäri kattoa (Eren tietää tän varsin hyvin).
Noh se köysi saapui ja aloin pohtia miten saan sitä ympäriinsä...  On mulla keinuja ja muita mitä voi käyttää, hurraa! No piti siirtää mun omaa lamppua joka sattui menemään sitte rikki siin matkalla niin nyt elän ilman lamppua. Tosin tää lamppu oli surkea ikean lamppu joka linnun silmään vilkkuu (ainakin kameroissa näkyy se vilkkuminen) niin eipä sillä mittään tee... On mulla isot ikkunat, keittiön lamput ja erwinin häkissä on kaksi loisteputkea ja se saa vielä kierrekantaisen uv lampun. Eli kyllä täälllä valoa riittää ilman tota roskasta ikean lamppua.  joka roikkuu katossa nyt vaan koristeena. Laittelin köyttä sitten keinujen kautta tohon häkin päälle ja siirsin ruman ständin tonne häkin päälle pystyyn. Rakennan ruman uuden ständin myöhemmin :D  Tällaisen rumiluksen sain aikaseksi. Noh neitokakadut ja pulut kävi jo kokeilemassa, kyllä näytti kelpaavan. Köyttä oli niin paljon enkä saanut toiseen suuntaan menemään, joten pistin sen menemään lintulampun johdon päälle, näin johto ei enään roiku tuossa sivussa eikä joudu jyrsityksi. Pakko sanoa, olen todella jännittynyt ja stressaantunut asioista. Kokoajan välttämättä mietin, mitä jos myyjä onkin joku superhuijari enkä saa lintua ollenkaan, mitä jos se katoaa kesken lennon? Entä jos se saapuu kuolleena perille?  Hirveä stressi. En voi itse oikeen millekkään mitään.  Toivotaan vaan parasta!

Pohdin myös niin paljon miten tulen selviämään. Tätä hetkeä olen jo toivonut koko ikäni, saada se iso lintu. Odotan jotain täydellistä, tulenko pettymään? Tarkemmin ajatellen mistä pettyisin? Mitä oikeasti odotan linnulta? Tällaisia kysymyksiä pyörii päässä. Yritän parhaani pysyä nyt järjissäni tässä stressissä vaikka  suurimmaksi osaksi jännitän vain hyvällä tavalla.
________

21.5.2015


Erwin on lentokentällä jo! Ei enää kauaa kun pienokainen saapuu suomeen. Kasvattaja oli kuulemma ihmeissään kun pyydettiin emojen ruokkimaa poikasta vaikka kaikki muut aikasemmin pyytäneet käsinruokittua. Kasvattaja oli tapansa mukaan vähäsanainen mutta kuulemma kaikki meni siellä päässä hyvin. Erwin on todella rauhallinen, se on jopa syönyt ja tutkii innokkaasti kantolaatikkoa ja kurkii ulos hyvin kiinnostuneena. Sain videotakin vähän sen käytöksestä ja se oli mielestäni ihan rentoa. Olen hyvin onnellinen miten hyvin se on asian toistaiseksi ottanut. Erwin pääsee kuulemma mukaan matkustamoon tän kerran! Aivan mahtavaa! <3 Kuulemma lentokentällä kun jäätiin järkkäämään tota niin ihmiset on valittannu että koko jono pysähtyy linnun takia ja joku tullut kommentoimaan "ihana kissa" :D
Ottakaa muutama kuvanen ja video! Mun lintujen youtubesta löytyy toinenkin video


_______

22.5.2015

Koko homma nyt lähti siitä, että matkasin keskiviikkona bussilla ahtaasti kohti Helsinkiä ja sieltä Espooseen. Menin suoraan Erenin luo jossa Warudo oli ollut nyt jokusen aikaa, toin matkahäkin mukana jotta saadaan pienokainen kannettua kotiin myös.  Torstaina aamupäivällä käytiin syämässä ravintolassa ja tultiin takaisin ja mentiin pakkaamaan Waru matkahäkkiin.  Waru on Erenillä ollessaan kesyyntynyt huimasti, pääsin jopa rapsuttamaan pikkuista. Saatiin se matkahäkkiin kuitenkin ja sitten alkoi matka kohti lentokenttää.

Erwin oli kuulemma päässyt turvatarkastusten ohi ilman että häkkiä pitää avata eikä' sitä tungettu ruumaan, se sai olla matkustamossa ilman ongelmia ja oli kuulemma ensimäisen lennon tähti.

Saavuimme lentokentälle eikä oikeen osattu löytää oikeeta paikkaa joten mentiin vaan jonnekkin terminaaliin odottelemaan. Alkoi ahistus käydä jo kovaksi, koneen piti saapua jo, aikaa vaan kului eikä viestiä kuulunut. Jännitin jokaikistä ihmistä joka tuli sieltä tullin ovista, varsinkin jos mukana oli jotain punaista niinkuin Erwinin matkahäkki. Sitten sain viestin, ystäväni oli saapunut muualle mutta tulee piakkoin luoksemme. Kurkin käytävälle hyvin malttamattomasti ja viimein tunnistin, juoksin vauhdilla vastaan ja kurkistan kantolootaan ja purskahdan itkuun. Se oli maailman hienoin olento ihanin ja minun oma. Rakas kultanuppuni. Sain matkahäkin syliini ja kannoin sitä itkien ja silloin Erwin päästi pienen suloisen äänen ja purskahdin taas itkuun. Se itku kesti jokusen aikaa kunnes pääsin yli pahimmasta. Sitten mentiin taksilla juna-asemalle ja ei löydetty raidetta ja kun nähtiin, oli juna jo saapumassa toisella puolella koko paikkaa ja juostiin sitten niin että kaverini meni ja kompuroi liukuportaissa. Onneksi ei kantanut kumpaakaan lintua mukana, eikä käynyt pahasti. Kerettiin junaan ja siellä kokomatkan ihailin Erwiniä ja kaikkea mitä se tekikään. Sen äänet ovat aivan ihanat, se pitää jotain pientä nauruntapaista ääntä, se on aivan liian hauska.  Osaa ajoittaa ne niin sopivasti. Saavuttiin junalla Tampereelle ja sieltä taksilla kotiovelle ja äkkiä sisälle. Waru pääsi huoneeseen rauhallisin mielin ja meni kiltisti nukkumaan. Kaikki on siis hyvin. Täytin Erwinin ruokakipot jne ja valmistelin kaiken ja siirrettiin pikkuinen häkkiin. Se jäi sinne kauhistuneena tuijottamaan uutta ympäristöä, mutta pian pienet silmät painuivat väsymyksestä kiinni. Nyt se on pimeässä, saadaan rauhottua. Katsotaan huomenna miten se rohkaistuu. Pakko sanoa, että poika käyttäytyi esimerkillisesti koko matkan ajan. Se oli rauhassa, se söi hyvin, piti pieniä ääniä, pörhisteli sulkiaan ja narskutteli. Se söi jopa hirssiä kun "häkin" pinnojen välistä tarjosin.

Rakastan tätä lintua.


_____

Ikimuistoisimmat hetket tästä prosessista:

Kasvattajan nopea löytyminen ja yllätys kuvat poikasesta ja tieto siitä että se on varattu minulle

Lintulelu shoppailu ja häkin rakentaminen ja sisustaminen!

Riistakeskuksen myönteinen tuontilupa paperisodan jälkeen

Laskurin lisääminen sivulle innostutti niin paljon. Seurasin päiviä ja tunteja ja minuutteja kuumeisesti

Päivä jolloin kaikki tapahtui, oli täydellinen! Söin ravintolassa parhaassa mahdollisessa seurassa ja mentiin yhdessä lentokentälle vastaan. Kiitos Eren kun teit päivästä parhaimman <3

Kaikki kuulumiset Erwinistä lentokentällä ja monta monta ihanaa kuvaa.

Erwin pääsi mukaan matkustamoon eli ei joutunut ruumaan ja oli ensimmäisen lennon tähti, vaikka lentokoneessa oli kuulemma joku julkisuuden henkilökin.

Erwinin ollessa turvatarkastuksessa eri ihmiset yrittivät saada selville mistä on kyse "I think its a parakeet",  "cockatoo", "parrot?" ja viimein ekspertti tokaisee "i think its a bird" :D Ei tarvittu ottaa Erwiniä häkistä pois tarkastuksen takia onneksi.

Erwinin ensikohtaaminen purskahdan itkuun. Onnesta tietenkin. Sen jälkeen sain kantolootan käsiini ja itkin vaan lisää ja Erwin päästi äänen ja purskahdan taas itkuun

Eeppinen iltainen kotimatka junalla ja takseilla Tampereelle kotiin. Päivä oli täydellinen.

_____

Tässä on koko tuontiprosessi tarina. Jatkossa kuulumiset voi lukea blogista

4 kommenttia:

 1. Oo suostuuko lentoyhtiö lämmittämään ruuman jos sinne menee eläimiä? :D En oo tommosesta koskaan kuullukkaan. Tai tietenkinhän se on pakko lämmittää ettei koirut sun muutkaa palellu, mutta empä koskaan aatellu koko juttua sen tarkemmin.
  Lähetkö sä sinne lennolle siis mukaan? Ja tuleeko Anton suomeen? :D Mie siis jotenkin oletan että on kyseessä Anton devasta? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se ruuma lämmitetään :D mä en mee mihinkään, Anton tuo sen tänne suomeen. Just se sieltä devistä :D

   Poista
 2. Onnea uudesta vaavista! Kiva lukea miten tuonti prosessi onnistui. Ja jatkossakin miten teillä tulee menemään Erwinin kanssa :) Ihania nuo onnen kyyneleet.. <3

  -Moonout

  VastaaPoista
 3. Tämä oli mukava tarina kakadusi saannista, onnea! Tämä antaa rohkeutta mullekkin hankkia molukkien kakadua Briteistä mahdollisesti :)

  VastaaPoista