maanantai 20. toukokuuta 2013

Teran kanssa koulussa!

Olin torstaina Teran kanssa koulussa. Pidin äidinkielen suullisen kurssin esitelmän neitokakadusta. Esitelmä oli oppitunnin pituinen, n. 45 min, eli luokan pisin esitelmä. Taisi olla jostain kumman syystä kiinnostavin. Opettaja jaksoi aina painoittaa että muistaka muut kysellä jne, mutta tämän esitelmän aikana kysymyksiä tuli vaan enemmän ja enemmän. Oli todella kivaa vastailla ja nähtävästi todellisuus linnun kanssa elämisestä oli muilta ihan hukassa. Luultiin että ne kliseisesti istuu pyöreessä häkissä ja ehkä puhuu. Oli kiva nähdä muiden ilme kun kerroin miten oikeasti nykyään menetellään. Terakin antoi silittää kalterin läpi kiltisti. Piti myös hienosti äänen avauksen luokassa niin että raikasi, sitä halusinkin, että oppivat etteivät papukaijat ole hiljaisimpia.  Tera otti matkustamisen ihan hyvin, ei ollut illemmalla kotonakaan mitenkään erilainen. Kaikki meni siis ihan hyvin. Matka taitettiin bussilla, missä sitä vähän ihmeteltiin myös.  Ulkona kun kannoin häkkiä, Tera innostui luonnon lintujen laulusta ja koitti vastata, mutta eivät vaikuttaneet kiinnostuneilta.

Tera bussipysäkillä


Esitelmä sisälsi
mikä on neitokakadu
yleistä siitä
historiaa
käyttäytyminen/äänet
ravinto
luonto vs. koti/häkki/lemmikki
Suomessa tämänhetkiset värit (+ genetiikkaa)
maininnat harvinaisimmista väreistä
+ keskustelua ja moniin kysymyksiin vastaamista

21 kommenttia:

 1. wau! oli varmasti hieno esitelmä kaiken kaikkiaan! :))

  VastaaPoista
 2. Voi miten upeaa! :) Olet vissiin lukiossa? Jännää että siellä edelleen muut luulivat että linnut nököttää pyöreissä häkissä. Hyvä että sivistit väkeä, saivat varmasti paljon uutta ja jännää tietoa :D Minkälaisia kysymyksiä siulta kyseltiin? Sait varmasti esitelmästä 10+++ pisteet opettajaltakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattikoulussa olen :) joo ihmettelin ihan samaa, mutta niin onneksi ei ollut siis aivan turha keikka. Kysymyksiä oli esimerkiksi väreistä, niiden periytymisestä, äänistä, käyttäytymisestä (esim pureeko noi paljon ja kakkaako hirveesti, aika kliseisiä) sitten ihme ja kumma sain selittää luokan edessä miten linnut parittelee kun ei kellään ollut aavistustakaan x) sitten kysymyksiä tietysti mun muista linnuista jne. Toivotaan että ton ansiosta voin hyvittää huonompaa tuntiaktiivisuutta niin voinen saada kurssista 3 ;) (meillä numerot 1-3)

   Poista
 3. Loistavaa! Toivoinkin, että kirjoittaisit esitelmästä tänne. :) Ihanaa, että se meni hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siitä jotain pakko mainita ^^ joo ihmeen hyvin se meni, jos miettii miten vaikeeta mulle pelkkä puhuminen on, mutta tällanen aihe ja Tera mukana niin oli itseasiassa kivaakin

   Poista
 4. Hyvä Viivi ja Tera!! :)

  VastaaPoista
 5. Mitäs kuuluu?
  Harmi, että bussisi tuli.
  Oltas voitu jutellakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oooo ihan hyvää itseasiassa! ^^ jooo olis ollut kiva, harmi kun ei mulla oo oikee mitää mil pitää paremmi yhteyttä >: tääl blogin puolella on vähän turhauttavaa puhua xD pitäis nähdä myös ihan muuten vaan, leivot mulle jotn taas joskus x)

   Poista
  2. Heh!
   Nyt, kun olen virallisesti ammattilainen, osaan loihtia vaikka mitä.
   Pitäs varmaan tosiaan tavata!

   Poista
  3. jes! Pitää sopia jotenki joku kerta xD mutta miten

   Poista
  4. Täytyy katsoa, miten olen töissä.
   En kyllä yhtään tiedä, mitä käyttää yhteydenpitovälineenä!

   Poista
  5. niih, eikö sul olis sähköpostii ._.

   Poista
 6. On! :D
  ""munnimiyhteenkaikkipienellä""
  @gmail.com

  VastaaPoista
 7. Ainiin joo! :D
  Se on kans se omnian olemassa.

  VastaaPoista